Acest site folosește «Cookies» Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora. Am înțeles

În luna Ramadan ne vom cunoaște mai bine, inșallah

În această lună, fiecare dintre noi își va cunoaște personalitatea, inshallah, fără a mai da vina pe Șeitan, audhu billehi minhu! Profetul Mohammed Salla-llahu 'alahi wa sallam cea mai iubită și apropiată ființă de Allah subhanahu wa ta'ala, căruia i-au fost iertate toate păcatele, ultimul mesager al Stăpânului Universului, s-a rugat pentru a mai trăi încă o lună Ramadan.


Este singura dată când el Salla-llahu 'alahi wa sallam s-a rugat pentru a prinde în viață un eveniment, fiind luna cea mai importantă care aduce răsplăți foarte mari de la Allah subhanahu wa ta’ala.


Dacă Profetul Salla-llahu 'alahi wa sallam se ruga pentru a trăi această lună, oare noi nu trebuie să ne-o dorim la fel de mult? Mai sunt câteva zile și inshallah, vom ajunge în luna Ramadan, o lună a iertărilor și binecuvântărilor; o lună în care musulmanul își poate asigura mărirea lui! Profetul Mohammed Salla-llahu 'alahi wa sallam ne vestește că răsplata împlinirii Rugăciunii obligatorii (fard) în luna Ramadan, este de 70 de ori mai mare, iar răsplata rugăciunii voluntare (sunna) este asemenea rugăciunii obligatorii.


517ae14jpg

Vă puteți imagina câte fapte bune acumulează cel care-și împlinește numai cele cinci Rugăciuni zilnice? Dacă facem niște calcule, o să ajungem la o cifră foarte mare, doar dacă împlinim rugăciunea obligatorie! Dar dacă mai împlinim și Rugăciunea opțională? Dar dacă citim și din Coran? Dar dacă împlinim și alte fapte bune?


De asemenea, Profetul Mohammed Salla-llahu 'alahi wa sallam ne vestește că cel care hrănește un sărman care a postit în luna Ramadan, i se iartă păcatele și i se scrie răsplata celui care a postit, însă fără să-i scadă nimic din răsplata acestuia. Și nu numai atât! În plus, scapă - prin această faptă - de Focul Iadului, în Ziua Judecății!


Fiecare dintre noi trebuie să fim conștienți de faptul că Cel care ne oferă această șansă, este Însuși Creatorul și Stăpânul acestui Univers. Dacă, inshallah, vom scăpa de Foc în această lună, ne putem considera dintre cei răsplătiți, pentru că Allah este Generosul dintre generoși, iar El, Preaînaltul, odată ce a promis, sigur îți va da!


Pentru a fructifica fiecare clipă a acestei luni binecuvântate și pentru că nu știm dacă o să mai trăim până la următoarea lună Ramadan, trebuie să-L adorăm pe Allah Preaînaltul mai mult decât oricând și tot ceea ce facem în această lună, să fie numai pentru El, subhanahu wa ta'ala.


Inshallah, să renunțăm la certuri de orice fel, căci acestea nu au decât efecte negative asupra noastră! Din păcate, în zilele noastre, mulți trăiesc certați cu vecinii, frații, soții sau chiar părinții lor. Oare nu se gândesc musulmanii la cuvintele Profetului Salla-llahu 'alahi wa sallam


"Porțile Paradisului se deschid în fiecare luni și joi și fiecare rob va fi iertat, în afară de cel care este certat cu fratele său. Atunci se va spune: "Amânați iertarea acestora, până când se vor fi împăcat.""? relatat de Muslim

Inshallah, să ne curățăm așa-dar inimile, în ce-i privește pe semenii noștri și să nu lăsăm să înceapă această lună înainte să fi înlăturat din inimile noastre orice urmă de mânie, de supărare și poate că Allah subhanahu wa ta'ala va ierta păcatele noastre.


Inshallah, să ne dorim și să ne pregătim să gustăm binefacerile supunerii și credinței, încă din prima noapte a lunii sfinte, Ramadan.


Amin!
O, voi cei care credeți, v-a fost statornicit vouă Postul [As-Siyam], așa cum le-a fost prescris și celor dinaintea voastră - Poate că veți fi cu frică!

Surat Al-Baqara 183