Acest site folosește «Cookies» Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora. Am înțeles

Al-Mu'awwithataan - Discuția Profetului Salla-llahu 'alahi wa sallam despre farmece

În Cartea de Medicină a Sahihu-lui, Bukhari relatează că Aisha, radhi Allahu anha, a spus:


"Mesagerul lui Allah era să fie fermecat, până când el ar fi crezut că a avut relații cu nevestele lui, dar el nu a avut relații cu ele. Sufyan a spus: «Aceasta este cea mai rea formă de magie, atunci când ea ajunge în acest stadiu.»"
Așa că Profetul Salla-llahu 'alahi wa sallam a spus:
"O, 'Aișa! Știți ce mi-a răspuns Allah, referitor la ceea ce L-am întrebat despre: Doi oameni ce au venit la mine: unul dintre ei a stat la capul meu și celălalt a stat la picioarele mele? Primul care stătea la capul meu îi zicea celuilalt: "Ce este în neregulă cu acest om?" Celălalt îi răspunse: "El este fermecat." Primul dintre ei a spus: "Cine l-a fermecat?" Celălalt răspunse: "Labid bin A'sam. El este un om din tribul lui Banu Zurayqa, care este un aliat al evreilor și un ipocrit." Primul din ei a întrebat: "Cu ce (l-a vrăjit)?" Celălalt răspunse: "Cu un pieptene și cu părul din pieptene." Primul din ei întreabă: "Unde (este pieptenele)?" Celălalt răspunse: "În scoarța uscată a unui palmier, unde sunt curmali, sub o piatră, într-un izvor așa-numit Dharwan."
'Aișa a spus: "Deci, el a mers la fântână, pentru a-l îndepărta (pieptenele cu părul)." Apoi, el a zis: "Este bine că am văzut acest lucru. Era ca și cum apa ar fi henna (culoarea ei roșiatică), îmbibată în el, și palmierii săi au fost ca și capetele de draci." Deci, el a scos farmecele. Apoi a spus 'Aișa: "Nu veți face acest lucru public." El (Profetul) a răspuns: «Allah m-a vindecat și nu îmi place să se răspândească (vestea) despre răutatea oamenilor.»"

Acestea sunt cele trei atribute, dintre atributele lui Allah, Atotputernicul și Mărețul. Ele sunt: stăpânirea, suveranitatea și divinitatea. Astfel, El subhanahu wa ta'ala este Domnul tuturor lucrurilor, Regele de pretutindeni și Dumnezeul tuturor. Toate sunt create de El, deținute de El și servite Lui. De aceea, El subhanahu wa ta'ala poruncește oricui, care încearcă să se refugieze în protecția Celui care are aceste atribute, de acel rău (al Șeitanului, audhu billehi minhu) care vine de dincolo. Bârfa este diavolul, care este atribuit omului.


Într-adevăr, nu există nimeni dintre copiii lui Adam, aleihi as-sallam, fără ca să aibă o companie care să nu înfrumusețeze faptele rele. Acest rău va merge la oricine, fără să prețuiască nimic, pentru a-l deruta pe om. Singura persoană care este în siguranță este acela pe care Allah subhanahu wa ta'ala îl protejează. Se confirmă în Sahih că Profetul Salla-llahu 'alahi wa sallam a spus:


"«Nu este nici măcar unul singur dintre voi, căruia să nu-i fi fost atribuit un tovarăș (Șeitan).» Ei (companionii) au spus: "Ce e cu tine, o, Mesager a lui Allah?" El a răspuns: «Da. Oricum, Allah m-a ajutat împotriva lui (diavolului) și el a acceptat Islamul. Astfel, el doar comandă să fac bine.»"

De asemenea, este confirmat în cele două Sahih, de la Anas, care relatează o istorisire despre Safiyyah, când ea a fost să îl viziteze pe Profet Salla-llahu 'alahi wa sallam în timp ce își efectua Itikaf (izolarea), iar el a ieșit cu ea în timpul nopții, să o conducă înapoi la casa ei.


Doi oameni din Ansar s-au întâlnit cu el (pe drum). Când l-au văzut pe Profet, au început să meargă iute. Mesagerul lui Allah a spus: "Încetineș-te! Aceasta este Safyyah bint Huyay!" Ei au spus: "Slavă lui Allah, o, Mesager a lui Allah!" El a spus: "Adevărat, Șeitan aleargă printre fiii lui Adam, așa cum sângele curge în vene. Și întrade-văr, mă tem că el ar putea arunca cu ceva în inimele voastre - sau el a spus - păcat."