Acest site folosește «Cookies» Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora. Am înțeles

Surat Al-Ikhlas - Invocarea numelui lui Allah subhanahu wa ta'ala

Un alt hadith despre invocarea numelui lui Allah subhanahu wa ta'ala cu această Sura


Abdullah bin Imam Ahmad înregistrează de la Mu'adh bin 'Abdullah bin Khubayb, care relatează de la tatăl său, că a spus:


Ne era sete şi s-a întunecat, în timp ce noi eram așteptați de Mesagerul lui Allah, pentru a ne conduce în rugăciune.
  • Apoi, când a ieşit, el m-a luat de mână şi a spus: "Spune..."
  • Apoi a fost tăcut. Apoi, el a spus din nou: "Spune..."
  • Aşa că am repetat: "Ce ar trebui să spun?"
  • El a spus:

    Spune: "El este Allah, Cel Unic!" şi cele două sure de refugiu, Al-Falaq și An-Nas, când se înserează, și dimineața, de trei ori, fiecare. Acestea vor fi suficiente pentru voi, de două ori în fiecare zi.


Acest hadith a fost, de asemenea, înregistrat de către Abu Dawud, Tirmidhi și Nasa'i. Tirmidhi a spus: "Hasan Sahih Gharib."


Nasa'i de asemenea, a înregistrat, printr-un alt lanț de naratori, și alt mod de relatare. Acestea vor fi suficiente împotriva tuturor lucrurilor.Un alt hadith despre invocarea numelui lui Allah subhanahu wa ta'ala cu această surat


În această carte de Tăfsir, Nasa'i înregistreză de la 'Abdullah bin Buraydah, care a relatat de la tatăl său faptul că el a intrat în moschee, cu Mesagerul lui Allah, și era acolo un om ce se ruga și implora, spunând:


O, Allah! Cu adevărat, eu Te-am întrebat dacă nu există nici un dumnezeu demn de cult, în afară de Tine. Tu ești Unicul, Cuprinzătorul, Susținătorul tuturor. Care nu dai naștere, nici nu Te-ai născut şi nu este nici și cine se jură pe numele Celui Mare, aceluia i se dă.


Alhamdu li-llahi Rabi-l'alamin


Allahu A'lam